Abone Veri Tabanları

 

                VERİ TABANLARINI KULLANIRKEN LÜTFEN TELiF HAKLARINA UYGUN iŞLEM YAPINIZ.

             OTOMATİK İNDİRME PROGRAMLARI (IDM, FLASHGET, JDOWNLOADER VB.) KULLANMAYINIZ. 

   OTOMATİK İNDİRME PROGRAMI KULLANIMINDA ÜNİVERSİTE IP ADRESLERİ ENGELLENDİĞİNDEN DOLAYI VERİ TABANI ERİŞİMLERİNDE SORUN OLMAKTADIR.

Hein Online Academic Core

   
  • Hein’in birincil araştırma kaynağı olan HeinOnline, hukuk, hukuk tarihi ve ilişkili alanlarda 100 milyondan fazla sayfayı online, tümüyle aranabilir ve görsel tabanlı formatta sunar. HeinOnline,içerdiği 2,000’den fazla süreli yayını en geniş kapsamları ile sağlayarak hukuk tarihi alanındaki kaynak boşluğunu doldurur.
  •  
     

        

Veri Tabanına Devam Et

 

Sage

     Sage yayınevine ait sosyal ve beşeri bilimler ile yaşam bilimleri alanlarındaki 1000'den fazla dergiye tam metin erişim sağlayan veri tabanıdır.      

        

Veri Tabanına Devam Et

 

AYEUM

     Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir video eğitim platformudur.Kayıt için: Personel ve öğrenciler sisteme üye ol kısmından sadece kurumsal mail adresleriyle üye olabileceklerdir. Mail uzantısı akdeniz.edu.tr ve ogr.akdeniz.edu.tr olmalıdır. Üye olduktan sonra mail adreslerine bir doğrulama kodu gelecek ve onayladıkları takdirde sorunsuz giriş yapmış olacaklar.

   

         

Veri Tabanına Devam Et

 

BMJ Journals

    BMJ’nin uzmanlık dergilerinden, dünyanın önde gelen tıbbi ve yardımcı sağlık araştırmalarını, incelemelerini, haberlerini ve multimedya içeriğini keşfedin. Kurumunuz klinik, kanıta dayalı ve halk sağlığı dergileri de dahil olmak üzere bir dizi uzmanlık alanında 40 ana başlığın tam erişime sahiptir.

        

Veri Tabanına Devam Et

 

CAB-Ebooks

    CAB e-Books tarım, uygulamalı yaşam bilimleri, ormancılık, insan beslenmesi, veterinerlik, tıp ve çevre konularından oluşan veri tabanıdır. Tarım ve uygulamalı yaşam bilimleri alanında süreli yayın koleksiyonunu kapsamaktadır.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

Cambridge Journals

    Abonelik kapsamında “Contains Open Access” ve “Open Access” yazan dergilere makaleleri ile başvurabilirler. Aboneliğimiz kapsamında makale kabul edildiği takdirde makale işlem ücreti yazarlarımızdan alınmayacaktır. Bilim, mühendislik, sosyal bilimler ve tıp alanında tam metin erişimli makale sağlayan bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 384 hakemli dergiden 1.000.000’dan fazla makale içermektedir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

Cochrane

    Cochrane Library; kanıta dayalı araştırmaları içeren tıp alanındaki veritabanlarından oluşmaktadır. Sağlık hizmetlerinde yapılmış tedavi ve müdahalelerde kanıtlanmış araştırmaları, metodolojik ve tanısal testlerin de yer aldığı güncel bilgileri ve kaynaklara dayalı veri tabanlarını tek bir çatıda toplayan çevrimiçi bir kütüphanedir. Hasta değerleri ve klinik uzmanlıkla ilgili araştırma kanıtlarını, sağlık hizmetleri ve girişimlerinin etkinliği üzerine yapılan uluslararası araştırmaları bir araya getirir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCO – CINAHL Complete

      

  CINAHL Complete, hemşirelik, ebelik ve sağlık hizmetleri gibi alanlardaki sağlık profesyonelleri için vazgeçilmez bir araştırma aracıdır. CINAHL Complete ile kullanıcılar, en iyi dergilere, kanıta dayalı bakım sayfalarına, hızlı derslere ve çok daha fazlasına hızlı ve kolay şekilde erişim sağlar. CINAHL Complete‘in sunduğu tüm bu kaynakları değerlendirmek için birkaç dakikanızı ayırın ve dünya çapındaki yüz binlerce hemşirenin ve sağlık profesyonelinin bu temel kaynağa neden güvendiğini keşfedin.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCO – Dentistry & Oral Science Source

      

  Dentistry & Oral Sciences Source, diş hekimliği için özel olarak hazırlanmış dünyadaki tek veri tabanıdır. Bu kapsamlı kaynak, diş hekimliği fakülteleri ve ilgili kurumlar tarafından yaygın olarak satın alınan en önemli diş, ağız ve çene bilimleri dergileri için eksiksiz bir içerik sunmaktadır.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCO – Hospitality & Tourism Complete

      

  Hospitality & Tourism Complete; turizm ve ilişkili akademik disiplinleri içeren tam metin veri tabanıdır. Tüm dünyadan ve özellikle Asya, Avrupa, Avustralya ve Kanada’dan hem yerel bilgileri içeren hem de uluslararası geçerlilikte eserlere ulaşılabilir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCO – SportsDiscuss with full text

      

  Tam metin arşivi 1930’lara kadar uzanan, spor, spor hekimliği ve spor bilimleri ile ilgili alanların tümünü eksiksiz kapsayan SPORTDiscus™ with Full Text, bu disiplinlerdeki araştırmacılar ve akademisyenler için eşsiz bir araştırma deneyimini mümkün kılar.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCO – Communication Source

      

  Communication Source, yüksek kaliteli EBSCO veri tabanları, Communication & Mass Media Complete ve Communication Abstracts’ın birleşiminden geliştirilmiş olup, iletişim, radyo, televizyon, sinema, basın, yayın ve ilgili diğer tüm alanlardaki en itibarlı ve güvenilir kaynaklara erişim sağlamaktadır.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCO – EDS (Federe Tarama)

      

  Önde gelen konu indeksleri ile sağlanan indeksleme, tam metin bağlantıları ve tüm kütüphane koleksiyonuna aynı anda erişim de dahil olmak üzere en kaliteli içeriği en son teknoloji ile birleştirerek özelleştirilebilir keşif deneyimi yaşayın.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

Elsevier ClinicalKey

      

 

Elsevier yayınevine ait ClinicalKey aranılan klinik bilginin bulunmasını ve uygulanmasını kolaylaştırarak klinik kararları destekleyen bir klinik arama motorudur.Clinical Key veritabanı içinde 37 tıbbi uzmanlık alanı yer almaktadır.Doody Core Titles E-Kitap listesi içinde yer alan Elsevier kitaplarının %95’inden fazlası Clinical Key kapsamı içinde bulunmaktadır.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

Legal

      

 Legal Online Veri Tabanı “Online Kütüphane” ve “Legalbank” adı ile iki yapıdan oluşmaktadır. Online kütüphaneden telif hakları Legal Yayıncılığa ait basılı hukuk kitapları (470 +) ve 12 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (680 +) tüm sayılarının basılı ile birebir aynı görünümlü dijital hallerine online olarak ulaşılabilmektedir. Legalbank’tan içtihata (2.000.000 +) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.) mevzuata (43.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (34.700 +) , dilekçe ve belgelere (2.500 +) gerekçelere (400 +) online olarak erişilebilmektedir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini)

      

    Sobiad Atıf Dizini Hakkında: Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1200 derginin indekslendiği,atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

SciVal

      

SciVal dünya çapında 234 ülkeden 24400'den fazla araştırma kurumunun ve bunlarla ilgili araştırmacıların araştırma performansına erişim sağlar.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

UpToDate

      

UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında, 6300’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 10.500’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir. UpToDate; sürekli guncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay ara yüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

Annual Reviews

      

Annual Reviews; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Ekonomi, Doğa Bilimleri alanında 51 konu başlığı altında çok yüksek etki faktörlü 66 dergi içerir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

CAB Abstracts

      

Tarım, uygulamalı yaşam bilimleri, ormancılık, insan beslenmesi, veterinerlik, tıp ve çevre konularından oluşan veri tabanıdır. Tarım ve uygulamalı yaşam bilimlerinde en yüksek sayıdaki süreli yayın koleksiyonu kapsayıp, 1910 yılından günümüze zengin bilgi içeriğine sahiptir. Bütün içerik, CAB Direct arayüzünden kullanıcılara sunulur.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Academic Search Ultimate

      

Sosyal ve beşeri bilimlerde olduğu kadar bilim, teknoloji, mühendislik ve daha birçok alanda en değerli hakemli tam metin dergileri içeren lider veri tabanıdır. Tam metin dergilere ek olarak, raporlar, kitaplar ve birçok farklı döküman türünü tam metin olarak içerir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Business Source Ultimate

      

İktisadi ve İdari Bilimlere özel veritabanı 2,000’e yakını hakemli olmak üzere 3,800’e yakın tam metin dergi içerir. Bloomberg Businessweek, Forbes, Fortune, Harvard Business Review, Money dergilerini tam metin, gecikmesiz ve arşivleri ile birlikte sunar.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Central & Eastern European Academic Source

      

Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yayınlanan akademik dergilerin tam metinlerini içeren bu veri tabanı, hem çok disiplinlidir hem de birçok farklı dilde yayını kapsar. 

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST-ERIC

      

Eğitim bilimleri literatürü için temel veri tabanıdır ve bu alanda çalışan tüm araştırmacıların ilk danışma kaynağıdır. Bu veri tabanı, Current Index of Journals in Education ve Resources in Education Index içerisinde yer alan dergilere erişim sağlar. 

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- MasterFILE Complete

      

Dünyanın önde gelen yayıncılardan derlenmiş ve genel ilgi alanlarına dair kaynakları barındıran dünyanın en kapsamlı tam metin popüler dergi kaynağıdır.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST-MasterFILE Reference eBook Collection

      

MasterFILE Complete’in tamamlayıcısı olan bu kaynak, referans kitapların elektronik versiyonlarından oluşturulmuştur.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Newspaper Source Plus

      

Dünyadaki önemli haberler için tam metin içerik sağlayan bu veri tabanı, gazetelerden, haber bültenlerinden ve haber dergilerinden milyonlarca kayıt içerir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Open Dissertations

      

1902’den günümüze kadar uzanan 1,200,000’den fazla doktora tezini tam metin olarak içerir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Regional Business News

      

Birleşik Devletler ve Kanada kaynaklı, 100’den fazla yerel işletme yayınından gelen tam metinleri sunar. 

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- The Belt and Road Initiative Reference Source

      

Türkiye, Çin, Romanya, Rusya Federasyonu, Çekya, Pakistan, İran, Litvanya ve İpek Yolu ile bağlantılı tüm ülkelerin dergilerinden derlenen bu kaynağın kapsadığı konulardan bazıları şunlardır: Bilim, coğrafya, çevre, ekonomi ve finans, hukuk, internet ve telekomünikasyon, inşaat mühendisliği, lojistik, mimarlık, siyaset, sürdürülebilir gelişim, tarım, teknoloji, ticaret, yapılar, v.s. “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminde görev alan araştırmacılara yardımcı olan bu kaynak, girişimin başarı ile tamamlanmasına katkı sağlar.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

TR Dizin

      

ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Sağlık Bilimleri (Tıp), Mühendislik ve Temel Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Yaşam Bilimleri ve Hukuk olmak üzere 5 ayrı temel konu alanındadır. TR Dizin’in içeriğini oluşturan ulusal bilimsel dergiler, ULAKBİM TR Dizin uzmanları ile ilgili konu alanlarındaki uzman ve akademisyenlerden oluşan komiteler tarafından Dergi Değerlendirme Kriterlerine bağlı olarak belirlenmektedir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Applied Science & Business Periodicals Retrospective

      

1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000’den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir. 

     

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Applied Science & Technology Index Retrospective

      

1,400’den fazla süreli yayındaki 3 milyonun üzerinde makale barındıran Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983, aynı zamanda kitap incelemelerini özetleri ile indekslerken, Industrial Arts Index (1913-1957) tam dosyalarını da içerir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Art Index Retrospective

      

1929’dan 1984’e kadar geçen süreci kapsayacak şekilde sanat ile ilgili birçok konuyu ele alır. 

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Business Periodicals Index Retrospective

      

İş ve işletme araştırmaları için değerli bir kaynak olan Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982, 70 yıllık akademik arşivinde akademik ve ticari dergileri indekslemektedir ve içerisinde Industrial Arts Index (1913-1957) veri tabanını da barındırır.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Education Index Retrospective

      

1929-1983 aralığında yayınlanmış, birçoğu hakemli olan 800’den fazla yayını detaylı bir şekilde indeksleyerek, aralarında kitap incelemeleri de bulunan 850,000’den fazla kayıt sunar.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- European Views of the Americas: 1493 to 1750

      

John Carter Brown Library ile işbirliği içerisinde EBSCO Information Services, 1750’den önce Avrupa’da Amerika hakkında yazılan basılı kayıtlar için kapsamlı bir rehber üretmiştir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- GreenFILE

      

Doğa ile ilgili multidisipliner bir veri tabanı olan GreenFILE, çevre ile tarım, eğitim, hukuk ve teknoloji gibi çeşitli disiplinler arasındaki bağlara dikkat çeker.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Humanities & Social Sciences Index Retrospective

      

1907-1984 1,200’e yakın süreli yayın, 1.300.000’den fazla kayıt ve 240,000’den fazla kitap incelemesi indekslemektedir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Library, Information Science & Technology Abstracts

      

1960 kadar uzanan içeriği ile LISTA, kütüphane, bilgi ve belge yönetimi ve bilgi bilimleri ile ilgili araştırmalar için hazırlanmıştır.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- MEDLINE

      

Tıp, sağlık ve yaşam bilimleri alanları için temel danışma kaynağıdır. Ağaç diagramı şeklinde ve hiyerarşik bir yapı sunan MeSH kullanılarak Arşiv sayıları 1809’a kadar uzanan 5,600’den fazla PubMed dergisinde yer alan 25 milyondan fazla makale özetleri ile birlikte indekslenir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Newswires

      

Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire'ın başlıca dünya haberlerine sürekli olarak ve neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- Teacher Reference Center

      

Profesyonel eğitimcilere yardımcı olmak amacıyla, 220’den fazla hakemli öğretmen ve yönetici dergisini özetleri ile birlikte indeksler.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

EBSCOHOST- DynaMed

      

National Science Foundation - NSF (ABD American Ulusal Bilim Vakfı) desteği ile hekimler tarafından, hekimler ve diğer sağlık profesyonelleri için hasta başı bakıma yönelik tasarlanmış olan DynaMed kanıta dayalı klinik referans aracıdır. 

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Emerald Premier eJournal

      

Muhasebe, finans, ekonomi, işletme, yönetim, strateji, eğitim, insan kaynakları yönetimi, kurumsal çalışmalar, sağlık ve sosyal bakım,  bilgi yönetimi, pazarlama, operasyonlar, lojistik ve kalite, çevre yönetimi, kamu yönetimi, turizm, mühendislik, kütüphanecilik konularında toplam 310 aktif dergi içerir.

     

Veri Tabanına Devam Et

 

IEEE

      

Veritabanı, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar bilimleri, uygulamalı fizik ve biyomedikal/biyoteknoloji alanlarında 1988 yılından itibaren  dergi, konferans ve standarda  tam metin erişim sağlar.1950-1987 döneminden seçilen 100.000'e yakın makaleye tam metin erişim mevcuttur.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

intihal.net

      

Öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılarak intihal tespiti gerçekleştirilmektedir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

iThenticate

      

Akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki kopyacılık (intihal) oranının otomatik olarak tespiti için kullanılmaktadır. Veritabanına erişim için kayıt olmak gereklidir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

JSTOR Archive Journal Content

      

JSTOR, akademik dergiler, kitaplar ve birincil kaynaklardan oluşan akademik bir kütüphanedir. 70’în üzerinde disiplini kapsayan akademik araştırmaları bünyesinde barındıran multidisipliner bir kaynaktır.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Mendeley

      

Mendeley araştırmacıların verimini artırabilecek bir referans yönetim sistemidir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Ovid Total Access Connection

      

Tüm akademik ve hastane kütüphaneleri için vazgeçilmez nitelikte olan ve sadece Ovid kapsamında yer alan LWW Total Access Dergi Koleksiyonu; yüksek kaliteli tam metin tıbbi kaynaklarla dolu, birçok uzmanlık alanı içeren tıbbi bilgilere hızlı ve kolay erişim sağlamaktadır. Koleksiyon, her kütüphanede bulunması gereken klinik dergileri içermenin yanı sıra uzmanlık alanlarına özel konu başlıklarıyla daha spesifik dergiler de içermektedir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Proquest Dissertations & Theses

      

 ProQuest Dissertations & Theses Global dünyanın en kapsamlı tez koleksiyonudur.Veritabanı 1861 yılında ilk kabul edilen Amerika tezinden, 17 yüzyıl dönemindeki Avrupa tezlerine kadar birçok tez için bibliyografik atıf içermektedir.ProQuest Dissertations & Theses Global iLibrary of Conress'in resmi tez arşividir ve tüm dünyadan 3.000'den fazla kurum ile işbirliği yapmaktadır. 

    

Veri Tabanına Devam Et

 

ScienceDirect Freedom Collection

      

Mühendislik, teknoloji, tıp, kimya, bilgisayar, beşeri bilimler, ekonomi, sosyal bilimler konularında 2265 Dergi adet dergiye 1997' den günümüze tam metin olarak erişim sağlamaktadır.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Scopus

      

SCOPUS, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan bir atıf veri tabanıdır.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

SpringerLink | Palgrave | Adis Dergileri

      

Kimya, bilgisayar bilimi, ekonomi, mühendislik, çevre bilimleri, yer bilimleri, hukuk, yaşam bilimleri, matematik, tıp, fizik ve astronomi.1997 yılından günümüze kadar erişilebilir. 

    

Veri Tabanına Devam Et

Springer Nature | Academic Dergileri

      

Academic Journals (40 dergi): 1997'den günümüze erişim sağlanacaktır. Nature Journals All Dergi Koleksiyonu klinik bilimler, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında, isminde ‘‘Nature‘‘ ibaresi geçen diğer yayınlar ile genişlemiş ve toplamda 46 dergiye ulaşmıştır. Nature Protocols ve Nature Methods yayınları da bu grupta yer almaktadır.‘’Academic Journals All’’ koleksiyonu, Klinik bilimler, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında toplamda 40 dergi içermektedir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Taylor & Francis

      

Taylor & Francis yayınevi tarafından yayınlanan toplam 2.187 dergiyi içerir.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Turnitin

      

Akademik düzeyde üretilecek tezler ve ödevlerin kopyacılık (intihal) oranının otomatik olarak tespiti için kullanılmaktadır. Veritabanına erişim için kayıt olmak gereklidir. 

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Web of Science

      

1980 yılından günümüze, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ile Sanat ve Beşeri Bilimler alanında yayın yapan bilimsel dergilerde yayınlanan makaleleri ve bu makalelerin atıflarını indexler.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Wiley Online Library

      

Wiley firmasının yayımladığı, İşletme, Kimya, Bilgisayar, Çevre, Eğitim, Mühendislik, Hukuk, Matematik, İstatistik, Fizik, Tıp, Astronomi, Psikoloji, Sosyal Bilimler konularını içeren, 1.508 derginin 1998 yılından itibaren tam metin erişim sağlar.

    

Veri Tabanına Devam Et

 

Eklenme tarihi :21.02.2024 13:08:31
Son güncelleme : 25.04.2024 12:05:49