Oku-Yayımla

Oku-Yayımla (Read&Publish) Anlaşmaları

     "Oku ve Yayımla" (Read & Publish) anlaşmaları bilimsel dergi yayıncılığında yeni bir model olarak geliştirilmiştir. Buna göre, Akdeniz Üniversitesi mensupları aşağıda listelenen yayıncıların dergilerinde yayınları kabul edildikten sonra makale işleme ücreti (Article Processing Charge, APC) ödemeden veya indirimli ödeyerek makalelerini açık erişim yayınlayabilmektedir.

Makele işlem ücreti (Article Processing Charge, APC):  Bilimsel bir dergide yayınlanmak üzere kabul edilmiş makalenin yayına hazırlanması için gerekli işlem ücretinin makalenin yazarı tarafından ödendiği bir yöntemdir.  APC ödemesinin sonucunda makale Altın Yol (Gold Open Access) modeli ile Açık Erişim olur.

Gold Open Access: Yazarların bilimsel eserlerinin bu tip açık erişim dergilerde yayınlanması halinde bu yayınlara Internet’e bağlı son kullanıcılar ücretsiz olarak erişebilirler. Telif hakkı genellikle yazarlarındır. 

Melez/Hybrid Model: Bu tip dergilerdeki makalelerin bir kısmı açık erişimli olarak tüm dünyaya açıkken bir kısmına ise abonelikle erişilebilir ve bazı açık erişim dergilerde açık erişimli makale yayınlama için APC ödemesi zorunludur. 

 

YAYINEVİ

 

AÇIKLAMA

                                  Cambridge-Univ-Press-logo-640-x-402.jpg

    

    Oku ve Yayımla anlaşması kapsamında başvurusu kabul edilen makalelerden makale işlem ücreti yazarlarımızdan alınmayacaktır. Hibrid açık erişim ve Altın açık erişim olarak sınıflandırılmış dergiler bu anlaşma kapsamındadır

    Dergi listesi  Cambridge Gold & Hybrid Open Access Journals

 

sage-new.jpg

 

    SAGE veri tabanındaki dergilerde Açık Erişim yayın yapmak için ödeyecekleri APC (Makale İşleme Ücreti) £200 (bu tutar yazara aittir) olarak sabit tutulmuştur. (Standart APC ücreti £2.200’dır ve üye olan kurumlara indirim uygulanmaktadır).

    Dergi listesi   Sage Journals

 

               logo-springernature.jpg

 

    Oku ve Yayımla Anlaşması detayları

 

    wiley-logo-black.jpg

 

    Oku ve Yayımla Anlaşması detayları

                              

                                    bmj_rp.png

 

 

Kurumsal e-mail adresi olan tüm kişiler Sorumlu Yazar (Corresponding Author) olması şartı ile kabul edilmektedir.  Non Standard Collection Hybrid dergileri anlaşma kapsamında değildir. Original Research Article yayın türünde Standard Collection Hybrid ve Gold Open Access dergilerinde sınırsız yayın yapma hakkı bulunmaktadır. 

Anlaşma kapsamındaki dergi listesi

 

Eklenme tarihi :24.01.2024 18:51:43
Son güncelleme : 21.03.2024 14:42:36