Serbest Erişimli Elektronik Kaynaklar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DERGİLERİ

TURİZM FAKÜLTESİ - Advances in Hospitality and Tourism Research Journal (AHTJ)

EĞİTİM FAKÜLTESİ - EDUCATIONE

AKDENİZ İNSANİ BİLİMLER DERGİSİ

ULUSLARARASI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI DERGİSİ

AKDENİZ KADIN ÇALIŞMALARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET DERGİSİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ - MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DERGİSİ

HUKUK FAKÜLTESİ DERGİSİ

Genel (Serbest) Türkiye Bilgi Merkezleri Rehberi – ULAKBIM Bilgi hizmeti veren üniversite, kamu ve özel kuruluşları ile kütüphaneler hakkında bilgi veren bir e-rehber dir.
Tıp (Serbest) Medline Tıp (PubMed)
Patentler

Espacenet patent

Birleşik devletler Patent Araştırması

Google patent araştırması

Birleşik Krallık Fikri Haklar Ofisi

Japonya Patent Ofisi

Almanya Patent Ofisi

Macaristan Patent Ofisi

Kore Patent Ofisi

Başvuru öncesinde gerçekleşen Ar-Ge masrafları, patent sürecindeki maliyetler ve zaman kaybı gibi kaynak israfları da düşünüldüğünde, ön araştırma yaparak buluşunuzun yeni olup olmadığı konusunda genel bir fikre sahip olmanın önemi daha iyi anlaşılacaktır.
Ön araştırmayı kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için başvurabileceğiniz en temel kaynak, yayımlanmış patent dokümanlarına ücretsiz erişim sağlayan internet siteleridir.
Serbest Digital Dissertations – UMI Dissertation Abstracts International içindeki tezleri bibliyografik künyelerini ve ilk 24 sayfasını tam metin olarak veren bir veri tabanıdır. Son iki yıllık tezleri içermektedir.
Genel (Serbest) ACS Free Search American Chemical Society yayınlarının bibliyografik künyelerini veren bir veri tabanıdır.
Tıp (Serbest) The Adam Health Encyclopedia-NLM Hastalıklar, testler, semptomlar, yaralanmalar ve cerrahi hakkında bilgi içeren bir e-ansiklopedidir.
Tıp (Serbest) Free Medical Journals Tıp ve Sağlık Bilimleri ile ilgil dergilere tam metin olarak erişim olanağı verir.
Tıp (Serbest) MEDLINEPlus – NLM Sağlık çalışanlarının ve sağlık tüketicilerinin doğru ve güncel tibbi bilgiye erişilebilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Tüketici sağlığı, hastaliklar ve detayları hakkında geniş bilgi bulunabilmektedir. MedlinePlus, NLM ve National Institutes for Health tarafından üretilen bilgilere ve tıp ansiklopedileri, sözlükler, hastane ve doktor rehberleri, ilaç rehberleri gibi kaynaklara tam metin erişim sağlamaktadır.
Tıp (Serbest) NATIONAL LIBRARY OF MEDICINE (NLM) NLM’nin hazırladığı tıp ve sağlık konularında 16 değişik veri tabanından oluşan ve bu veri tabanları üzerinde tarama yapmaya olanak veren bir sistemdir.
Resmi Gazete Resmi Gazete Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Resmi Gazete
Tıp (Serbest) CANCER.NET Tıp
(Genel) ANSInet. Journals
(Genel) AccessSurgery
Su Ürünleri (Serbest) Journal of FisheriesSciences.com 140 kitap ,34 dergi
Biyoloji Integrative Biology RSC bünyesine katılan ve yeni yayınlanmaya başlayan 3 adet dergi 2010 yılı sonuna kadar tüm üyelerin erişimine açıktır.
Çevre Energy&Environmental Science: RSC bünyesine katılan ve yeni yayınlanmaya başlayan 3 adet dergi 2010 yılı sonuna kadar tüm üyelerin erişimine açıktır.
Mühendislik Metallomics RSC bünyesine katılan ve yeni yayınlanmaya başlayan 3 adet dergi 2010 yılı sonuna kadar tüm üyelerin erişimine açıktır.
Genel SCImago Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), University of Granada tarafından Elsevier Scopus veritabanından alınan datalar ile geliştirilen bir veritabanı. Bu veritabanı ile ülkelerin akademik performansın görülmesi ve kıyaslanması, hangi konularda çalısıldığı, hangi konuların ağırlıkta olduğu,yürütülen akademik ç alışmaların sayısı, H indeks, Journal rank’ler ayrıca ülkelerin biribiri ile kıyaslamasının yapılması son derece kolay hale gelmistir.
Matematik https://mtjpamjournal.com/   The Montes Taurus Journal of Pure and Applied Mathematics (MTJPAM)
Tıp https://orthosearch.org.uk/Home Orthosearch

Sözlükler